LAZUR – Spółdzielczy Związek Grup Producentów Rolnych

LAZUR – Spółdzielczy Związek Grup Producentów Rolnych

Lazur – SZGPR
ul. Kaliska 44
63-460 Nowe Skalmierzyce
tel.: +48 62 762 12 58,59
e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
www.lazur.pl


Firma Lazur od 1959 roku specjalizuje się w sztuce wytwarzania szlachetnych serów z przerostem pleśni, ale tradycje serowarskie firmy sięgają 1929 roku. Sery Lazur powstają wyłącznie z polskiego mleka, są wolne od konserwantów, sztucznych barwników i glutenu, a do ich produkcji używana jest podpuszczka mikrobiologiczna dlatego sięgać po nie mogą także wegetarianie.


Unikalne sery Lazur łączą w sobie kremowy, maślany smak miąższu z aromatycznym posmakiem charakterystycznym dla każdego rodzaju pleśni niebieskiej i zielonej. Subtelny, złożony smak i aromat powstaje podczas wielotygodniowego dojrzewania w specyficznych warunkach, a wyjątkowe walory smakowo - zapachowe oraz walory odżywcze powodują, że sery Lazur posiadają szerokie zastosowanie kulinarne.